.

Behandeling op Afspraak: Ma,Wo,Vr 12.30 - 19.00 Di,Do 09.00 - 15.30 Zat 10.00 - 11.00 Inloop Spreekuur Ma - Vr 12.30 - 13.00 Afhalen van voer e.d is tijdens openingstijden altijd mogelijk!
Dierenkliniekbaarn is gevestigd aan de Bremstraat in Baarn, u kunt op het kaartje hiernaast de route vanaf uw adres plannen. Bremstraat 56 3742RJ Baarn 035-5422111
Vaccineren of Titerbepaling Het is al langer mogelijk om de titer te bepalen van bepaalde virusziekten zoals Parvo, Hondenziekte en HCC. Je zou dit dan doen om je hond niet onnodig met teveel vaccins in aanraking te laten komen. Van de hond wordt een druppeltje bloed genomen dat dan wordt onderzocht. Als de titer te laag is ga je vaccineren, ( dit alleen bij een gezonde hond), en als de titer goed is of zelfs hoog hoef je niets te doen. Bij voldoende animo kan dit gewoon bij ons in de kliniek gebeuren. Dierenkliniek Baarn vaccineert een gezonde hond één keer in de drie jaar met entstof tegen Parvo, Hondenziekte en HCC omdat deze al bewezen voor 3 jaar bescherming bieden. Uitzonderingen hierop zijn: - Leptospirose (ziekte van Weil): dit is een bacteriële ziekte en vaccinaties werken hier korter en slechter. Deze vaccinatie moet dus elk jaar, en hier geldt ook dat de hond gezond moet zijn. - Als je naar het buitenland wilt met je hond dan ben je verplicht om hem tegen Rabiës te laten vaccineren, er bestaan al meerdere entstoffen die 3 jaar gelden, hier kun je niet onderuit. - Pensions vragen ook vaak om jaarlijkse vaccinaties. De titerbepaling mag gebruikt worden, maar het pension kan zijn eigen regels aanhouden. Informeert u van te voren bij de pensionhouder. Let wel: Het gaat hier niet om het financiële plaatje het is niet goedkoper, de test kost ongeveer net zoveel als de vaccinatie en als je dan alsnog moet vaccineren ben je duurder uit! Het gaat hier om de gezondheid van het dier.    
www.dierenkliniekbaarn.nl
035-5422111
MAAK HIER EEN AFSPRAAK



Dierenkliniek Baarn